Lienden-trainer naar 'etalagecompetitie' in Amerika: 'We willen tien Nederlanders'

Lienden-trainer naar 'etalagecompetitie' in Amerika: 'We willen tien Nederlanders'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 16:15do 16-01-2020 om 16:15

Hans van de Haar, ex-prof en huidig trainer van FC Lienden, gaat een bijzonder avontuur aan. De gewezen spits heeft zich ingekocht bij de Dutch Lions en gaat in de zomer van 2020 een aantal maanden naar de Verenigde Staten om daar een team samen te stellen en aan een 'etalagecompetitie' mee te doen.

De oud-voetballer, die in Nederland onder meer actief was voor PEC Zwolle en AGOVV, wil spelers een kans bieden om zich in de kijker te spelen. "Het is een etalagecompetitie, het gaat om je laten zien en gezien worden", laat hij weten tegenover Voetbal International. "Ik ben geen zaakwaarnemer, maar met Miami Dutch Lions FC kunnen wij spelers een aantrekkelijk podium bieden."

In de zogenaamde Sunshine League zullen de spelers van de Dutch Lions de kans krijgen om een stap hogerop te maken. "Gegarandeerd dat de scouts hier komen kijken", legt Van de Haar uit. "Het is een etalage voor spelers die de stap naar de MLS willen maken. Argentijnse, Braziliaanse en Colombiaanse spelers spelen zich ook zo in de kijker. Er zijn voorbeelden voldoende van spelers die op het hoogste en op één-na-hoogste niveau terecht zijn gekomen. Dat kunnen Nederlandse spelers ook."

En dus kunnen Nederlandse spelers zich op een scoutingsdag bewijzen bij Van de Haar en co. "Op dinsdag 3 maart houden we try-outs bij IJsselmeervogels. Voor de spelers die uiteindelijk komen wordt alles geregeld. Eventueel tegen betaling of ze zorgen voor de reizen, voor de behuizing en dat soort zaken. Wij willen tien tot twaalf Nederlandse spelers in de selectie opnemen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws