De Koning moet VVV in Eredivisie houden: 'Ik kom altijd weer bovendrijven'

De Koning moet VVV in Eredivisie houden: 'Ik kom altijd weer bovendrijven'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 08:54vr 17-01-2020 om 08:54

Laatste update: vrijdag 17 januari 2020 om 09:01vr 17-01-2020 om 09:01

Hans de Koning moet VVV-Venlo in de Eredivisie houden. De nuchtere oefenmeester nam het stokje over van de ontslagen Robert Maaskant en heeft alle vertrouwen in een goede afloop.

"Die jongens zijn ooit met voetballen begonnen omdat ze het leuk vonden. Plezier, daar gaat het dus vooral om", vertelt De Koning aan het Algemeen Dagblad. "Dat plezier moet weer terugkomen in Venlo, dan komen de resultaten vanzelf. Nog achttien puntjes hebben we nodig om erin te blijven. Ik geloof dat ons dat lukt."

Met De Koning haalde de Venlonaren, die zondag de Eredivisie hervatten met een thuiswedstrijd tegen PSV, een totaal andere trainer in huis vergeleken met Maaskant. De kersverse VVV-trainer noemt zichzelf 'slechts een aanvulling van de staf'. "Een club moet voelen als thuis. Wanneer je met elkaar een eenheid bent, presteer je het beste. En daarin is de trainer niet belangrijker dan de materiaalman."

De Koning geldt als een ervaren man in het trainersvak. Al vindt hij zelf dat zijn imago als 'knuffelopa' geen eigen leven moet gaan leiden. "Want dan lijkt het net alsof ik tactisch maar wat aanrommel. Alsof ik spelers nooit eens een schop onder hun kont geef. Geloof me, dat is niet zo. Verre van zelfs. Ik neem het vak heel serieus. Dat is, denk ik, ook de reden dat ik het al zo lang volhoud. Ik kom altijd weer bovendrijven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Handhaaft VVV-Venlo zich in de Eredivisie?

(340 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws