Witte rook uit Duitsland: Bosz verlengt contract bij Bayer Leverkusen

Witte rook uit Duitsland: Bosz verlengt contract bij Bayer Leverkusen

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 12:07vr 17-01-2020 om 12:07

Laatste update: vrijdag 17 januari 2020 om 12:22vr 17-01-2020 om 12:22

Peter Bosz is ook na de zomer trainer van Bayer Leverkusen. De Duitse club maakt vrijdag bekend dat de Nederlander zijn handtekening heeft gezet onder een contract tot medio 2022.

Ook assistenten Hendrie Krüzen en Terry Peters blijven aan Leverkusen verbonden. Het oude contract van Bosz zou aan het einde van het seizoen aflopen. Een verrassing is de verlenging niet: de laatste maanden spraken de twee partijen uitvoerig over een langere samenwerking.

"We waarderen de dagelijkse arbeid van Bosz zeer. Onze ambitieuze doelen willen we met hém bereiken", reageert voorzitter Fernando Carro. Sportief directeur Rudi Völler beschrijft Bosz als 'een trainer die zijn handschrift elke training en elke wedstrijd duidelijk maakt'. "Hij bezit de belangrijke kwaliteit om het team elke dag beter te maken. Hij past bij ons."

Bosz is blij met zijn nieuwe contract. "De ontwikkeling die onze leergierige en ambitieuze spelersgroep het laatste jaar heeft doorgemaakt, doet me goed. Op deze weg gaan we verder."

De 56-jarige Bosz tekende in december 2018 in Leverkusen. Hij leidde de club in zijn eerste halve seizoen naar de vierde plek in de Duitse competitie en stelde daarmee Champions League-voetbal veilig. Dit seizoen is Leverkusen de nummer zes van de Bundesliga. Bosz was eerder werkzaam bij De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax en Borussia Dortmund.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws