Sturing ruimt plaats in voor 'waardevolle' Tannane: 'Moet zich maar laten zien'

Sturing ruimt plaats in voor 'waardevolle' Tannane: 'Moet zich maar laten zien'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 13:16vr 17-01-2020 om 13:16

Laatste update: vrijdag 17 januari 2020 om 13:19vr 17-01-2020 om 13:19

Edward Sturing, de trainer van Vitesse, heeft ten opzichte van zijn voorgangers in Arnhem een wijziging doorgevoerd in de opstelling. Waar Leonid Slutsky en tussenpaus Joseph Oosting een basisplaats in petto hadden voor Nouha Dicko, kiest Sturing voor Oussama Tannane.

Tannane is teruggekeerd van een knieblessure en verwijst de Malinese huurling van Hull City daarmee naar de reservebank. Dat weet De Gelderlander te melden. Dicko speelde naar behoren voor de winterstop, maar moet toch zijn plaatsje afstaan aan de international van Marokko.

Volgens Sturing kan Tannane meer van waarde zijn voor Vitesse omdat hij 'een wedstrijd kan openbreken', maar het één en ander kan ook te maken hebben met de geruchten die rond Dicko spelen. Hull City zou hem willen verkopen en dan zou hij moeten vertrekken uit Arnhem.

Het team dat Sturing heeft gekozen krijgt voorlopig het vertrouwen. "De basis staat, maar er is genoeg concurrentie", zegt de oefenmeester, die het seizoen sowieso afmaakt in Arnhem. "Dat zit zowel achterin als voorin. Dit team moet zich maar laten zien."

Vitesse begint de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard, dat zeventien van de negentien punten in het eigen stadion behaalde. "Fortuna heeft ook gewoon een goed team", meldt Sturing. "We kunnen aan de bak."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws