'Hull City wil Vitesse-huurling verkopen in januari, vertrek uit Arnhem dreigt'

'Hull City wil Vitesse-huurling verkopen in januari, vertrek uit Arnhem dreigt'

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 09:04wo 15-01-2020 om 09:04

Vitesse dreigt huurling Nouha Dicko deze winter te verliezen. Hull City is van plan hem in januari te verkopen, aangezien de club dan nog een transfersom ontvangt voor de aanvaller. Het contract van Dicko bij de Engelse club loopt na dit seizoen af.

Hull City-manager Grant McCann gaf in gesprek met de Hull Daily Mail aan dat zijn club 'bereid is' om de huurovereenkomst met Vitesse op te zeggen wanneer Dicko in januari verkocht kan worden. De coach stelt dat er 'veel interesse' is in Dicko, maar de mogelijkheden van zijn club zijn echter beperkt. De FIFA-regels stellen dat een speler niet voor meer dan twee clubs per seizoen uit mag komen. Aangezien de aanvaller dit seizoen al uitkwam voor Hull City én Vitesse is hij voor veel clubs niet speelgerechtigd. 

Dit geldt niet als Dicko in een 'zomercompetitie' terechtkomt. In de MLS (Verenigde Staten) of de Chinese Superleague is Dicko wel speelgerechtigd. Er is natuurlijk ook de optie dat de aanvaller in januari definitief overstap naar Arnhem, daar staat Hull voor open.

In Arnhem is men echter niet zo happig op het definitief binnenhalen van Dicko, zo stelt De Gelderlander. Op aanraden van Leonid Slutsky, die in het verleden bij Hull werkte, werd hij naar het GelreDome gehaald. Onder de nieuwe coach Edward Sturing krijgt Dicko de kans als supersub, aangezien Tim Matavz en Thomas Buitink de voorkeur krijgen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws