'Eredivisie-huurdeal van Lang rond: Ajax-aanvaller neemt afscheid

'Eredivisie-huurdeal van Lang rond: Ajax-aanvaller neemt afscheid

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 14:26vr 17-01-2020 om 14:26

Laatste update: vrijdag 17 januari 2020 om 14:38vr 17-01-2020 om 14:38

Ajax verhuurt Noa Lang aan FC Twente. Dat meldt de NOS. De twintigjarige aanvaller heeft vrijdagmiddag afscheid genomen van zijn ploeggenoten op De Toekomst.

Lang speelt de rest van het seizoen op huurbasis in het shirt van Twente. In 'goed overleg met zijn club en zaakwaarnemer' heeft de talentvolle buitenspeler gekozen voor de club uit Enschede, meldt de NOS. Bij Twente kan Lang meer Eredivisie-kilometers maken.

Tien maanden geleden maakte Lang zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Dit seizoen kwam hij negen keer in actie. In de laatste weken voor de winterstop kreeg de jeugdinternational veel speeltijd door de blessures van David Neres en Quincy Promes.

Promes is inmiddels weer fit, terwijl Neres op de weg terug is. Ajax versterkte zich bovendien met Babel. Om in de Eredivisie te kunnen blijven spelen, kiest Lang nu voor Twente. Een maand geleden maakte hij namens Ajax nog een hattrick in de Grolsch Veste. Ook sc Heerenveen was concreet geïnteresseerd.

Lang is na Giovanni Troupée, die wordt gehuurd van FC Utrecht, de tweede winterversterking van Twente. In tegenstelling tot Troupée is Lang zaterdag nog niet inzetbaar tegen FC Groningen. Hij kreeg een schop tijdens het trainingskamp van Ajax in Qatar en is bijna hersteld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws