Ten Hag ontvouwt Ajax-plan met Marin en bevestigt naderend vertrek Lang

Ten Hag ontvouwt Ajax-plan met Marin en bevestigt naderend vertrek Lang

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 13:56vr 17-01-2020 om 13:56

Laatste update: vrijdag 17 januari 2020 om 19:28vr 17-01-2020 om 19:28

Erik ten Hag houdt geen rekening met een vertrek van Razvan Marin. De Roemeense middenvelder wordt de laatste dagen nadrukkelijk gelinkt aan Club Brugge, maar een terugkeer naar België lijkt niet in de maak. Noa Lang staat wél op de nominatie om te vertrekken.

"We strijden op drie fronten (Eredivisie, KNVB Beker en Europa League, red.) en dus hebben we een breed kader nodig", laat Ten Hag weten op de persconferentie voor Sparta-thuis. "Dan kijk je naar posities. Er is altijd wel een categorie spelers om te kijken of het beter is om die te verhuren. Daar kijken we met Marin niet naar. Ik ga ervan uit dat hij bij Ajax blijft."

Vader Petre Marin meldde vrijdag in Roemenië dat Marin voor niet minder dan vijftien tot twintig miljoen euro mag vertrekken bij Ajax. De 23-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer over van Standard Luik en kostte Ajax twaalf miljoen euro, maar een onverdeeld succes werd de samenwerking nog niet. Een snelle breuk lijkt desondanks niet aan de orde.

Lang
Voor Lang ligt dat anders, aldus Ten Hag. De twintigjarige aanvaller praat met FC Twente en sc Heerenveen over een huurperiode. Ten Hag: "Het perspectief van Noa is toch wat anders: hij is een jonge speler met relatief weinig ervaring. We staan ervoor open om hem een halfjaar te verhuren, zodat hij die ervaring kan opdoen en kan terugkeren als een betere speler."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws