Buijs helpt zieke vriendin van Groningen-fan: 'Veel geld voor deze mensen'

Buijs helpt zieke vriendin van Groningen-fan: 'Veel geld voor deze mensen'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 16:07vr 17-01-2020 om 16:07

Een hartverwarmend gebaar van Danny Buijs: de trainer van FC Groningen wil de vriendin van een Groningen-supporter die lijdt aan de ziekte van Lyme dragelijker te maken en helpt daarbij mee bij een crowdfundactie.

Buijs werd in december gevraagd een bijdrage te leveren voor een bingo ten bate van Pien van Roosmalen, die kampt met een zware vorm van de ziekte van Lyme. Ze slikt al tweeënhalf jaar antibiotica om de ziekte te onderdrukken en lijdt daar zwaar onder.

Buijs schonk een een gesigneerd shirt voor de bingo. "Dat is ontzettend positief gevallen bij de familie, ook omdat haar vriend fanatiek Groningen-supporter is", vertelt de trainer voor de camera van OOG. Hij heeft daarom besloten meer te willen doen.

Met een crowdfundactie moet een Ampcoil, een apparaat van 7.500 euro dat de kans geeft om ooit zonder of met minder antibiotica door het leven te gaan, worden geregeld en Buijs heeft de belofte gedaan daarbij te helpen. "We gaan proberen te helpen om het bedrag bij elkaar te blijven. We doen er alles aan", zegt hij.

"Dit gaat niet om bedragen waarvan ik zeg: pfoe... Voor deze mensen is het veel geld, maar als we met elkaar de handen de handen ineenslaan, helpen we iemand daar enorm mee."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws