'Ik wil graag het Nederlands elftal halen, dat is voor mij heel belangrijk'

'Ik wil graag het Nederlands elftal halen, dat is voor mij heel belangrijk'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 17:45vr 17-01-2020 om 17:45

Owen Wijndal kijkt vol vertrouwen vooruit op de tweede seizoenshelft in de Eredivisie. De linksback van AZ wil het Nederlands elftal halen en geeft daarnaast aan de minstens de tweede plek in de Eredivisie na te streven.

Het moment waarop Wijndal de assist gaf op het doelpunt van Myron Boadu tegen Feyenoord deed hem beseffen dat dit seizoen wel eens een mooi seizoen kon worden. "Toen werd mijn naam ineens meer genoemd in de media, ook vanwege de samenwerking met Oussama Idrissi", vertelt de verdediger op de clubwebsite. "Voor dat duel werd veel gezegd: AZ wint niet in De Kuip. Maar we speelden heel goed en wonnen met 0-3. Vanaf die dag zijn we echt iets aan het neerzetten met elkaar."

Wijndal heeft er vertrouwen in dat de goede prestaties ook in de tweede seizoenshelft blijven komen. "We willen in alle competities uiteraard zo lang mogelijk actief blijven. Maar wat betreft de Eredivisie: als we lager eindigden dan de top-twee, hebben we het uit handen gegeven. Daar zou ik erg van balen." Ook op individueel vlak stelt de linksback duidelijke doelen. "Ik wil meer assists en scoren, eindelijk scoren. Ik heb in de competitie nu vier assists, dat moeten er minimaal acht worden. En ik wil drie keer scoren. Verder wil ik graag het Nederlands elftal halen. Dat is voor mij heel belangrijk", sluit Wijndal af.

De kans is groot dat Wijndal zaterdag tijdens de hervatting van de Eredivisie voor AZ in de basis start tegen Willem II. De aftrap bij die wedstrijd vindt plaats om 20:45 uur.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws