Aderlating dreigt voor AZ bij hervatting: We hopen dat dat hij er toch bij is

Aderlating dreigt voor AZ bij hervatting: "We hopen dat dat hij er toch bij is"

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 13:12vr 17-01-2020 om 13:12

AZ dreigt zonder Calvin Stengs te moeten beginnen aan de tweede seizoenshelft. De smaakmaker heeft deze week een lichte spierblessure opgelopen.

Dat bevestigt AZ-trainer Arne Slot op het perspraatje voor de thuiswedstrijd tegen Willem II (zaterdagavond). Stengs heeft last van zijn bovenbeen, waardoor hij de vrijdagtraining oversloeg. AZ bekijkt zaterdag of de 21-jarige aanvaller alsnog inzetbaar is.

"We hopen dat dat hij er toch bij is", liet Slot weten aan het Algemeen Dagblad. "Maar als hij er niet bij is, hebben we genoeg mogelijkheden om hem te vervangen. Sugawara kan hem bijvoorbeeld vervangen en Aboukhal ook. Gudmundsson niet, die is geblesseerd."

Een basisplaats voor nieuweling Hakon Evjen komt hoogstwaarschijnlijk nog te vroeg. Slot: "Hij heeft nog wel even de tijd nodig waarschijnlijk. Dat is anders dan bijvoorbeeld Ramon Leeuwin die er ook bij is gekomen maar er direct staat. Die woont alweer in Almere waar hij al een huis had. Daarom hebben we hem ook aangetrokken. We wilden een speler die er direct zou staan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws