Ziyech hekelt 'clowns': 'Het is een grote poppenkast en dat wordt steeds erger'

Ziyech hekelt 'clowns': 'Het is een grote poppenkast en dat wordt steeds erger'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 07:43za 18-01-2020 om 07:43

Hakim Ziyech hekelt de vele 'neppe mensen' en 'clowns' in de voetbalwereld. De 26-jarige spelmaker van Ajax steekt de hand in gesprek met het Algemeen Dagblad ook in eigen boezem.

"Ik heb een gebruiksaanwijzing, maar slechts weinig mensen zijn in staat om die goed te lezen. Dat ligt ook weleens aan mezelf, ik ben soms moeilijk te peilen", vertelt de Marokkaanse international. "Ik heb mensenkennis en houd niet van neppe mensen. Ik heb een bepaalde antenne waarmee ik binnen één gesprek precies kan filteren wie echt en wie nep is. Wie doet alsof en wie puur is."

Ziyech houdt niet van overdreven populair gedoe, stelt hij. "In de voetballerij lopen veel neppe figuren rond. Ik vertrouw dan ook maar weinig mensen. Het is een grote poppenkast en dat wordt steeds erger. Mensen die me nooit spreken, niet dagelijks meemaken, maar wel roepen hoe ik in elkaar steek. Die mensen noem ik clowns. Maar het ligt soms niet eens direct aan hen. De poppenkast ligt ook aan iets als sociale media. Die hebben de wereld kapotgemaakt."

Ziyech gaat ook in op het feit dat er vaak een spanningsveld is tussen hem en trainers. Dat komt doordat hij 'niet acteert'. "Vorig seizoen werd Donny van de Beek een paar keer achter elkaar gewisseld. Hij reageerde een keer boos. Iedereen snapte het, hij toonde zijn emoties. Als ik het doe, halen mensen er van alles bij."

Ziyech houdt niet 'van geheimzinnig gepraat achter elkaars rug om'. "Geen spelletjes. Deze trainer is eerlijk en onze relatie is heel goed. Maar dan hoeven we het toch niet altijd met elkaar eens te zijn? Volgens mij is dat juist alleen maar goed. Want we weten wel wat we aan elkaar hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws