Realistische Grim over tweeluik: 'Wie geeft mij dan garantie dat we veilig zijn'

Realistische Grim over tweeluik: 'Wie geeft mij dan garantie dat we veilig zijn'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 11:29za 18-01-2020 om 11:29

Trainer Fred Grim neemt het met zijn RKC Waalwijk na de winterstop direct op tegen ADO Den Haag en VVV Venlo, twee cruciale wedstrijden in de strijd tegen degradatie. Toch wil de oefenmeester zijn spelers niet te veel druk opleggen.

In gesprek met het Brabants Dagblad licht Grim uitgebreid zijn werkwijze toe. "Die jongens beseffen dondersgoed hoe belangrijk het is. Als ze dan ook nog eens een trainer hebben die daar elke dag over begint, dan krijg je overkill. Daar waak ik voor." De trainer vervolgt. "Extra druk kan goed zijn, want je hebt altijd een beetje spanning nodig. Maar aan de andere kant moet je oppassen dat je er niet in verzuipt. Uiteindelijk moet je er ook niks aan ophangen."

De Waalwijk-trainer blijft realistisch en nuchter. "Want als je die twee wedstrijden wint, wie geeft mij dan de garantie dat we veilig zijn? En andersom is het niet zo dat we dan definitief weg zijn. Al wordt het er niet makkelijker op", concludeert hij. Grim ziet ook dat de klinkende zege op FC Twente van voor de winterstop heeft gezorgd voor vleugels. "Als topsporter ben ik daar ook niet heel blij mee natuurlijk, als je begrijpt wat ik bedoel. Aan de andere kant denk ik wel dat het iets is wat we met elkaar creëren. Als het met een glimlach kan, met plezier, dan haal je veel meer uit mensen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws