'Spel Feyenoord onder Advocaat niet beter dan onder Stam, zo eerlijk moet je zijn'

'Spel Feyenoord onder Advocaat niet beter dan onder Stam, zo eerlijk moet je zijn'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 13:02za 18-01-2020 om 13:02

Rinus Israël ziet dat Dick Advocaat het aardig op de rit heeft bij Feyenoord. De 72-jarige oefenmeester nam eind oktober het stokje over van de opgestapte Jaap Stam bij de Rotterdammers.

"Verdedigend staat het wat beter en je ziet een duidelijkere manier van spelen", vertelt clubicoon Israël aan NU.nl. "Het valt me vooral op dat de instelling van de spelers goed is. Er wordt veel arbeid geleverd. Daarmee wil ik niet zeggen dat het spel ook beter is dan onder Stam, want dat zie ik niet. Zo eerlijk moet je ook zijn."

Israël verwacht ook geen spectaculaire inhaalrace van Feyenoord na de winterstop. "Ik denk dat Feyenoord vierde wordt. PSV zal zich nog wel herstellen, AZ valt niet ver meer terug en Ajax pakt de titel. De vierde plek is een goed resultaat, zeker als je bekijkt dat het geen al te florissant seizoen is. Het vertrouwen is terug en hopelijk zal dat ook een positieve invloed hebben op de uitslagen."

Één van de eerste beslissingen van Advocaat was het benoemen van Steven Berghuis tot aanvoerder. "Het is een slimme zet geweest van Advocaat, ik had hetzelfde gedaan", oordeelt Israël. "Berghuis is natuurlijk niet gekozen als aanvoerder omdat hij qua gedrag al het goede voorbeeld was in de selectie. Berghuis onderscheidt zich met zijn spel. Nu hij de aanvoerder is, krijgt hij meer verantwoordelijkheid en zal hij beter letten op hoe hij zich gedraagt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Op welke plek eindigt Feyenoord dit seizoen?

(5341 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws