Spurs komt goed weg tegen Watford, maar verliest punten in Champions League-strijd

18-01-2020 15:22 Laatste update: 15:30
6

Tottenham Hotspur is er niet in geslaagd te winnen op bezoek bij Watford. Op Vicarage Road kwam de ploeg van José Mourinho niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Uiteindelijk mocht Spurs nog blij zijn met een punt, aangezien Troy Deeney twintig minuten voor tijd een strafschop miste.

Het was Tottenham Hotspur dat het sterkst aan het Premier League-duel begon. De ploeg, waar Christian Eriksen en aanwinst Gedson Fernandes op de bank begonnen, had het merendeel van het balbezit maar kwam moeilijk tot uitgespeelde kansen. Watford bleef vrij simpel op de been en werd zelfs een aantal keer gevaarlijk. De ploeg van trainer Nigel Pearson speelde voornamelijk de lange bal en de grootste kans was voor Gerard Deulofeu, die na een goede solo naast schoot.

Spurs dacht in de eerste helft recht te hebben op een penalty, nadat de bal in het strafschopgebied tegen een Watford-arm aankwam. Scheidsrechter Michael Oliver en VAR Kevin Friend vonden het vergrijp echter niet zwaar genoeg om een penalty te geven.

In de tweede helft was het Watford dat steeds meer de overhand begon te krijgen en een aantal goede kansen had om op voorsprong te komen, maar Abdoulaye Doucouré schoot vlak voor het doel naast. Na ongeveer zeventig minuten spelen leek er dan toch een openingstreffer te gaan komen: na een handsbal van Jan Vertonghen ging de bal op de stip, maar de penalty van Deeney werd gekeerd door Spurs-keeper Paulo Gazzaniga.

Gedson Fernandes maakte zijn debuut voor Tottenham, hij kwam tien minuten voor tijd in het veld voor Giovani Lo Celso. In de blessuretijd van de wedstrijd dacht Erik Lamela Spurs alsnog naar de overwinning te schieten, maar zijn inzet werd net op tijd van de lijn gehaald door Watford-speler Ignacio Pussetto.

Door het gelijkspel dreigt Tottenham de aansluiting met de top te verliezen. De ploeg van Mourinho staat op de zevende plek en moet zelfs Sheffield United voor zich dulden.