'Stalken' Excelsior leverde contract op: 'Ze vonden het mooi dat ik volhield'

'Stalken' Excelsior leverde contract op: 'Ze vonden het mooi dat ik volhield'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 15:42za 18-01-2020 om 15:42

Het verhaal van RKC Waalwijk-uitblinker Juriën Gaari is een bijzondere. De rechtsback startte zijn voetbalcarrière in de jeugd bij Excelsior, maar niet omdat de Rotterdamse club zijn voetbalkwaliteiten nou zo geweldig vond. De club was het namelijk zat om gestalkt te worden door Gaari.

Toen Gaari in de B-junioren speelde besloot hij dat het tijd was voor een stap hogerop. "Ik besloot met een teamgenootje om profclubs te gaan benaderen. Welke? Allemaal, geloof ik...", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "We hebben bij hem thuis een mailtje opgesteld, zijn op alle clubwebsites de e-mailadressen gaan opzoeken, en daarna was het kopiëren-plakken geblazen. In dat mailtje stond eigenlijk niet meer dan: wij zijn die-en-die, spelen daar-en-daar, en willen graag een kans, haha. Soms kregen we antwoord, vaak niet."

De nu 26-jarige Rotterdammer kreeg geen antwoord van Excelsior, maar liet het daar niet bij zitten. "Simpel: die club was dicht bij huis én minder groot dan Feyenoord en Sparta, ik dacht daar de meeste kans te maken. Die heb ik dus wat vaker gemaild." Uiteindelijk kreeg Gaari zijn zin, uiteindelijk besloot Excelsior hem te contracteren. "Ze vonden het mooi dat ik volhield, denk ik."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws