LIVE-discussie: twee debutanten bij Twente, Van Kaam start in basis bij Groningen

LIVE-discussie: twee debutanten bij Twente, Van Kaam start in basis bij Groningen

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 19:10za 18-01-2020 om 19:10

FC Twente begint zaterdagavond met twee debutanten aan het duel met FC Groningen. Giovanni Troupée, de linksback die overkwam van FC Utrecht, en middenvelder Jesse Bosch staan voor het eerst op het veld bij de club uit Enschede. Bij Groningen staat Mike te Wierik 'gewoon' in de basis, na alle transfergeruchten van de afgelopen week.

Twente begint met twee debutanten aan het duel met Groningen: Troupée start voor het eerst na zijn overstap van FC Utrecht en Jesse Bosch, een middenvelder uit de jeugdopleiding van de club, start ook in de basis. Oriol Busquets schuift weer door naar het middenveld na zijn weinig succesvolle optreden tegen RKC Waalwijk, waardoor Peet Bijen terugkeert in de basis.

Bij Groningen staat talent Daniël van Kaam aan de aftrap. De jonge spits krijgt het vertrouwen van trainer Danny Buijs en mag tegen Twente laten zien wat hij waard is. Hierdoor lijkt Groningen aan te treden in een 4-3-3-formatie, waar de Trots van het Noorden in de eerste seizoenshelft vaak 4-4-2 speelde. Kaj Sierhuis en Joel Asoro completeren de voorhoede. Samir Memisevic ontbreekt in de basis bij Groningen.

De opstellingen:

FC Twente: Drommel; Pleguezuelo, Schenk, Bijen, Troupée; Busquets, Espinosa, Bosch; Aitor, Zekhnini, Selahi.

FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Van Hintum, Warmerdam; Matusiwa, Lundqvist, Hrustic; Van Kaam, Sierhuis, Asoro.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws