Svensson en Midtsjö gaan niet in op aanbieding AZ: 'Dan is hij transfervrij'

Svensson en Midtsjö gaan niet in op aanbieding AZ: 'Dan is hij transfervrij'

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 08:10zo 19-01-2020 om 08:10

Jonas Svensson en Fredrik Midtsjö gaan vooralsnog niet in op een voorstel van AZ om hun contracten te verlengen. De Noren willen op termijn een volgende stap in hun carrière zetten en vertrekken mogelijk transfervrij.

"Ze zijn belangrijke spelers voor ons en we proberen ze langer aan ons te binden. Daar ben ik al even mee bezig", zegt technisch directeur Max Huiberts in het Noordhollands Dagblad. "Maar ze spelen nu tweeënhalf, drie jaar bij ons en ze hebben ambitie. Dus ze zitten in een andere situatie dan iemand die een jaar in de basis heeft gestaan en dan al roept dat ie een volgende stap wil maken."

Waar Mïdtsjo nog tot medio 2022 vastligt, loopt het contract van Svensson tot medio 2021. Ook als de 26-jarige rechtsback niet bijtekent acht AZ het niet noodzakelijk om hem komende zomer te verkopen. "Aan het eind van zijn contract is hij dan inderdaad transfervrij en je wilt het liefst niet iemand zonder transfersom laten vertrekken. Maar sommige jongens zijn ook gewoon van heel veel waarde door op het veld te staan", aldus Huiberts. "Ik zou heel graag zien dat Svensson en Midtsjø volgend seizoen nog bij ons blijven."

AZ gaat in ieder geval langer door met Yukinara Sugawara. De Alkmaarders huren de Japanner dit seizoen van Nagoya Grampus en bedongen een optie tot koop. "Die optie gaan we lichten. Dat is een abc'tje", zegt Huiberts over de negentienjarige rechtsback.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws