Enthousiast Emmen heeft VAR mee, wijst Heracles terug en klimt naar middenmoot

Enthousiast Emmen heeft VAR mee, wijst Heracles terug en klimt naar middenmoot

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 16:22zo 19-01-2020 om 16:22

FC Emmen heeft zondagmiddag weer drie uiterst belangrijke punten in de strijd tegen degradatie gesprokkeld. Het tegenvallende Heracles Almelo kon geen moment bewijzen waarom het bij aanvang vijf plekken hoger stond en ging voor de bijl aan de Oude Meerdijk.

De ploeg van Dick Lukkien startte furieus en werd via met name Michael de Leeuw meerdere malen dreigend. Na een half uur onderscheidde Heracles-doelman Janis Blaswich zich met een serie reddingen op inzetten van De Leeuw en Miguel Araujo, nadat de Duitser eerder al een kopbal van Luciano Slagveer had gepareerd.

In de slotfase van de eerste helft werd het plotseling zeer hectisch. Mauro Júnior leek Heracles vanuit het niets op 0-1 te zetten, maar de VAR nam hands van Joey Konings waar en keurde de treffer af. Aan de andere kant trof Slagveer de paal en brak Marko Kolar de wedstrijd alsnog open: de Kroatische spits promoveerde een steekpass van Lorenzo Burnet koeltjes tot 1-0.

Het spelbeeld na rust was nagenoeg ongewijzigd: Emmen had het betere van het spel en Heracles kon slechts mondjesmaat gevaarlijk worden. Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers werd één keer gevaarlijk, maar kwam niet voorbij Dennis Telgenkamp. De Leeuw en Kolar lieten na om de marge te verdubbelen, maar Emmen trok de zege over de streep: invaller Teun Bijleveld mocht nog aan de gelijkmaker ruiken en een treffer van Dessers werd afgekeurd. Lukkien en de zijnen klimmen naar plek twaalf en komen op vijf punten van Heracles.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws