Juventus dankzij Ronaldo langs Parma, De Ligt laat goede indruk achter

19-01-2020 22:42 Laatste update: 23:01
53

Juventus heeft door een magere overwinning op Parma weer vier punten voorsprong op Internazionale. In Turijn werd het 2-1 dankzij Cristiano Ronaldo.

Matthijs de Ligt begon tegen Parma opnieuw in de basis. Hij is de vervanger van de zwaargeblesseerde Merih Demiral. Aan het begin van het seizoen stond De Ligt links in het hart van de verdediging, maar nu heeft hij zijn vertrouwde plek aan de rechterkant weer terug.

Juventus maakte tegen Parma de dienst uit, maar het duurde lang voor De Oude Dame de ban wist te breken. De thuisploeg was gevaarlijk via Ronaldo, die na een klein half uur had moeten scoren, maar dat niet deed. Voor rust was het wel raak. De Portugees kreeg de bal op links, kapte naar zijn goede been en schoot via een Parma-been de 1-0 binnen. Aaron Ramsey had voor de theepauze de 2-0 moeten maken.

Kort na de rust moest Juventus weer opnieuw beginnen toen Parma uit een corner gelijkmaakte. Andreas Cornelius sprong hoger dan zijn mandekkers en kopte knap de gelijkmaker binnen. De vreugde van Parma was van korte duur, want nog geen twee minuten later zette Ronaldo Juventus weer op voorsprong.

In de slotfase was het billenknijpen voor Juventus. Parma kreeg nog een grote kans, maar De Ligt trad reddend op. Ronaldo liet in de blessuretijd zelf nog een kans op 3-1 liggen.