De Ligt: 'Hij is sterkste speler die ik ken, ik probeer zijn geheimen te stelen'

De Ligt: 'Hij is sterkste speler die ik ken, ik probeer zijn geheimen te stelen'

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 12:50ma 20-01-2020 om 12:50

Hoewel Matthijs de Ligt de hoge verwachtingen nog niet helemaal waar heeft kunnen maken, kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn eerste halfjaar bij Juventus. De verdediger, die voor 75 miljoen euro overkwam van Ajax, probeert vooral te leren van Cristiano Ronaldo.

"Ik ben zeer tevreden met mijn eerste maanden bij Juventus. Ik denk dat ik enorm ben gegroeid als speler sinds ik hier ben. Nu wil ik vooral nog meer aan spelen toekomen", zegt De Ligt tegen onder meer Sky Sport Italia. De Oranje-international begon zondag tegen Parma (2-1) voor het eerst sinds 7 december in de basis in de Serie A. Na afloop kreeg hij veel lof in Italiaanse media.

"Winnen was vandaag het belangrijkste en we zijn blij dat dat is gelukt", stelt De Ligt, die Ronaldo beide goals zag maken voor Juventus. "Hoe ik naar Ronaldo kijk? Het is fantastisch om met hem samen te spelen. Hij weet tot in detail hoe hij zich moet voorbereiden om er klaar voor te zijn. Hij is de sterkste speler die ik ken. Ik probeer elke dag zijn geheimen te stelen om mezelf te verbeteren."

De Ligt stond tegen Parma rechts in het centrum, waar hij in zijn eerste maanden nog links van Leonardo Bonucci stond bij De Oude Dame. "Ik voel me rechts in het centrum comfortabeler dan links, dit is mijn natuurlijke positie. Maar ik kan me natuurlijk ook aanpassen aan de plek links in het centrum als ik daar nodig ben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat De Ligt het alsnog waarmaken in Turijn?

(6104 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws