Sturing wil heel andere kant op dan Slutsky: 'Mijn zwakte dat ik geen geduld heb'

Sturing wil heel andere kant op dan Slutsky: 'Mijn zwakte dat ik geen geduld heb'

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 13:20ma 20-01-2020 om 13:20

Edward Sturing begon ook zijn vijfde periode als (interim-)trainer bij Vitesse met een goed resultaat. Helemaal tevreden na de 1-3 overwinning bij Fortuna Sittard, is hij desondanks niet.

"Of het leuk was? Nou leuk… Het waren vooral ook weer veel zenuwen", stelt Sturing in De Telegraaf. "Ik heb ooit een biografie van Niki Lauda gelezen en die zei het goed. 'Als ik in die auto zit, dan wil ik eruit. En sta ik naast die auto, dan wil ik maar één ding en dat is die auto weer in'. Dat is het gevoel wat je hebt. Als je als trainer die stress hebt, denk je 'het mag wel wat minder', maar als je die niet hebt, mis je dat. Heel raar is dat."

Sturing waakt voor al te veel enthousiasme na de eenvoudige zege. "We moeten niet euforisch zijn en denken dat we het geweldig gedaan hebben. Bij vlagen hebben we leuke dingen gedaan, maar bij vlagen was het ook minder." Hij wil met Vitesse veel aanvallender spelen dan voorganger Leonid Slutsky. "Mijn grote probleem, en dat is ook mijn zwakte, is dat ik geen geduld heb."

"Een ploeg die gewend is om in te zakken, druk te geven met twee spitsen en met twee lijnen van vier op eigen helft te staan moet nu ineens naar voren gaan spelen", aldus Sturing. "Dat is zo'n groot verschil. Niet alleen in denkwijze, maar ook in fysieke belasting. Dat kun je niet ineens zomaar omgooien, want je moet onderweg wel resultaat halen. Als je dat niet doet, gaan mensen niet meer geloven in jouw verhaal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws