Malen terug in Nederland: 'De schade valt mee, maar er moet wel wat herstellen'

Malen terug in Nederland: 'De schade valt mee, maar er moet wel wat herstellen'

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 14:16ma 20-01-2020 om 14:16

Laatste update: maandag 20 januari 2020 om 14:20ma 20-01-2020 om 14:20

Donyell Malen weet nog niet of hij het EK gaat halen. De spits van PSV herstelt van een knieblessure en moet afwachten of hij met Nederland aan het eindtoernooi mee kan doen.

De eerste periode van zijn revalidatie werkte hij in Amerika af, maar inmiddels is Malen weer terug in Nederland en geeft hij in gesprek met De Telegraaf de laatste stand van zaken door. "De schade valt mee, gelukkig had ik geen schade aan mijn kruisband, maar er moet wel wat herstellen."

"Nu moet ik eerst mijn been weer een beetje gaan buigen en het rustig aan opbouwen. Ik sta er heel positief in." Met zijn zware blessure zit Malen in dezelfde situatie als Memphis Depay, die ook bezig is met een race tegen de klok om het EK te halen. "We hebben contact over hoe het gaat en elkaar veel sterkte gewenst", aldus Malen.

De PSV-spits kan nog weinig zeggen over zijn eigen strijd om er op het Europees Kampioenschap bij te zijn. "Het is een maandenlang traject, dus om te zeggen of ik het wel of niet ga halen… Ik ga goed genezen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws