FC Utrecht-middenvelder op huurbasis weg: 'Konden hem dat niet garanderen'

FC Utrecht-middenvelder op huurbasis weg: 'Konden hem dat niet garanderen'

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 20:10ma 20-01-2020 om 20:10

Laatste update: maandag 20 januari 2020 om 20:16ma 20-01-2020 om 20:16

FC Utrecht en PEC Zwolle hebben de Rico Strieder-deal officieel gemaakt. De middenvelder (27) speelt tot het einde van het seizoen in het MAC3Park Stadion van PEC.

"Voor Rico is het van belang speelminuten te maken. Wij kunnen hem niet garanderen dat hij die op dit moment bij FC Utrecht kan maken", aldus technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht. "PEC Zwolle biedt Rico nu een kans op speeltijd in de Eredivisie. Wij wensen Rico veel succes in Zwolle en blijven hem de komende maanden uiteraard volgen."

Op de clubsite van PEC geeft Strieder aan blij te zijn met de overstap. "Ik ben blij dat ik het seizoen voortzet in Zwolle, alwaar ik meer speeltijd hoop te maken", zegt de Duitser.

"Afgelopen vrijdag zag ik dat er een hele aardige ploeg staat die maar één doel voor ogen heeft: handhaven. Daar draag ik met mijn controlerende en defensieve kwaliteiten heel graag een steen aan bij. Ik heb de afgelopen dagen verschillende mensen binnen de club gesproken en kan niet wachten om vanaf dinsdag op het veld te staan."

Technisch manager Mike Willems van PEC legt uit waarom Strieder is vastgelegd. "In de zoektocht naar meer defensieve stabiliteit zijn wij uitgekomen bij Rico. Hij kwam ontzettend goed naar voren in onze scoutingsrapporten en we zien in hem een waardevolle versterking voor de selectie. Rico is een speler die de balans op het middenveld verzorgt, weinig balverlies lijdt en veel defensief werk verricht. Dat is iets waar wij nu baat bij hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

PEC Zwolle blijft in de Eredivisie

(414 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws