'Barça ziet vier mogelijke vervangers voor Suárez: Aubameyang topkandidaat'

'Barça ziet vier mogelijke vervangers voor Suárez: Aubameyang topkandidaat'

21-01-2020 07:12
42

FC Barcelona hoopt zich voor het verstrijken van de transferdeadline volgende week nog te versterken met een spits. De Catalanen zien vier mogelijke opties, van wie Pierre-Emerick Aubameyang de belangrijkste kandidaat is.

Dat meldt althans Mundo Deportivo. Barça moet het liefst vier maanden zonder Luis Suárez stellen, waardoor de club behoefte heeft aan een extra aanvaller. Met Antoine Griezmann en Lionel Messi zijn er al twee alternatieven, maar de Spaanse kampioen wil nog een echte 'specialist'. Technisch directeur Éric Abidal heeft de markt in kaart gebracht en vier namen op het verlanglijstje gezet.

Aubameyang geniet de voorkeur in Camp Nou. Het losweken van de dertigjarige Gabonees wordt echter een hele klus. Hij is aanvoerder van Arsenal, dat ondanks een contract tot medio 2021 geen enkele reden heeft om hem nu te verkopen. De financiële middelen van Barça zijn bovendien beperkt.

Rodrigo Moreno is het belangrijkste alternatief. De Spaanse international past uitstekend in het combinatievoetbal dat trainer Quique Setién op de mat wil leggen, maar hij ligt nog tot de zomer van 2022 vast. Ook hij heeft daardoor een fors prijskaartje.

Olivier Giroud en Fernando Llorente zijn goedkopere opties. De 33-jarige Fransman en 34-jarige Llorente komen weinig aan spelen toe bij respectievelijk Chelsea en Napoli. Ze zouden met hun ervaring uitstekende pinchhitters zijn, maar passen niet bij het spel van Barça.