Botteghin: 'Misschien wel de slechtste wedstrijd sinds ik bij Feyenoord speel'

Botteghin: 'Misschien wel de slechtste wedstrijd sinds ik bij Feyenoord speel'

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 07:30di 21-01-2020 om 07:30

Eric Botteghin onderstreept het belang van de KNVB Beker voor Feyenoord, zeker nu de winnaar een ticket voor de groepsfase van de Europa League ontvangt. De Braziliaan zint bovendien op revanche voor de smadelijke nederlaag eerder dit seizoen tegen Fortuna Sittard.

De Rotterdammers gingen begin oktober met 4-2 onderuit in Limburg. "Misschien wel de slechtste wedstrijd van Feyenoord in de periode dat ik hier onder contract sta", zegt Botteghin tegen het Algemeen Dagblad. "Er was toen niet veel vertrouwen, we spelen nu ook veel compacter."

"We hebben nu een leuke serie neergezet, maar we realiseren ons hoe belangrijk dit duel is", vervolgt de 32-jarige verdediger. "We moeten naar de kwartfinale. De beker is iets heel moois. En dit seizoen zit er meteen een ticket voor de groepsfase van de Europa League aan vast."

Volgens Botteghin is Feyenoord veel fitter dan tijdens de vorige ontmoeting met Fortuna in oktober. "We trainen harder dan voorheen. Iedereen voelt zich fit. We winnen veel wedstrijden. Maar dat biedt geen garantie dat we de kwartfinale halen. Dat moeten we helemaal zelf afdwingen. Met in het achterhoofd dat wat toen in oktober daar gebeurde, nooit meer mag voorkomen."

Feyenoord en Fortuna trappen dinsdagavond om 20.45 uur af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoe eindigt Fortuna Sittard - Feyenoord?

(753 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws