Willem II-aanwinst vraagt advies: 'Menselijke Verbeek beste trainer tot op heden'

Willem II-aanwinst vraagt advies: 'Menselijke Verbeek beste trainer tot op heden'

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 09:14di 21-01-2020 om 09:14

Görkem Saglam won advies in bij Gertjan Verbeek voor zijn overstap naar Willem II. Dat vertelt de 21-jarige aanvallende middenvelder aan het Brabants Dagblad, nadat hij maandag een contract voor tweeënhalf jaar tekende in Tilburg.

Saglam bewaart goede herinneringen aan Verbeek, die hem bij VfL Bochum liet debuteren in de 2. Bundesliga. "Dat is mijn beste trainer tot op heden", stelt de Duitser met Turkse roots. "Door zijn manier van denken en de manier waarop hij spelers begrijpt. Het is een menselijke trainer als je de dingen doet die hij van je vraagt."

Saglam won dan ook advies in bij Verbeek voor zijn overstap naar de Eredivisie. "Maar ik ken ook de historie van Lennart Czyborra en Alexander Merkel van Heracles en weet hoe het de Duitsers van Willem II vergaat. Dat waren allemaal jongens die in Duitsland amper speelden en nu bouwen aan een mooie loopbaan."

Bovendien komt Saglam twee bekenden tegen bij Willem II. Hij speelde in de jeugd van Bochum en Duitsland samen met respectievelijk Vangelis Pavlidis en Mats Köhlert. Hij fungeerde vaak als aangever voor die twee. "Je kunt het ze allebei vragen. Ze zullen niks slechts over mij vertellen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws