'Paar kilo's te zware' Douglas bij Hengelose amateurs: 'Eén kopduel gewonnen'

'Paar kilo's te zware' Douglas bij Hengelose amateurs: 'Eén kopduel gewonnen'

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 11:20di 21-01-2020 om 11:20

Douglas Franco Teixeira heeft zijn rentree op de Nederlandse velden gemaakt, bij de Hengelose amateurclub SC Barbaros nota bene. De Braziliaanse oud-verdediger van onder meer FC Twente en Sporting Portugal deed dit weekend één helft mee tegen W.V.V. uit het naburige Hengevelde.

De tot Nederlander genaturaliseerde Douglas zit sinds enige tijd zonder club en heeft zich weer in Nederland gevestigd: in november dook hij tijdelijk op bij FC Emmen, maar voorlopig maakt hij zijn minuten bij een tweedeklasser uit Hengelo. De 25-jarige W.V.V.-spits Wouter Horstink was de directe tegenstander van de geboren Braziliaan. "Ik denk dat ik zo'n tien keer in een duel met hem ben gekomen. Hij ging er niet op volle kracht in, maar de meeste duels won hij", blikt hij tegenover TC/Tubantia terug op de oefenwedstrijd. "Toch kreeg ik het één keer voor elkaar om een kopduel van hem te winnen. Toch mooi."

Douglas was een paar kilo's zwaarder dan in zijn toptijd, merkte zijn opponent. "Op snelheid werd hij telkens geklopt, daar wonnen we het van hem", aldus Horstink, die echter onder de indruk was van de organisatorische kwaliteiten van Douglas. "Positioneel stond hij telkens goed en hij zette de lijnen gelijk uit bij Barbaros. Dat deed hij in het Nederlands, met een grappig Portugees accent."

Voor de liefhebbers: Barbaros won uiteindelijk met 1-2 in Hengevelde.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws