Van Galen: 'Geen reet meer aan, wij gingen zuipen tot de lampen eraf gingen'

Van Galen: 'Geen reet meer aan, wij gingen zuipen tot de lampen eraf gingen'

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 15:59di 21-01-2020 om 15:59

Laatste update: dinsdag 21 januari 2020 om 16:31di 21-01-2020 om 16:31

Barry van Galen beëindigde in 2006 zijn actieve carrière en heeft de voetbalwereld sindsdien ingrijpend zien veranderen. Volgens de enkelvoudig Oranje-international – begin december vertrokken als scout van AZ – is het er de afgelopen jaren niet leuker op geworden.

De gewezen linkspoot uit Haarlem merkte tot zijn ontsteltenis al dat data belangrijker werden gevonden dan het oordeel de scout. "Aan het eind van mijn loopbaan heb ik die hartslagmeters nog meegemaakt op de training. Ik vond het belachelijk", aldus Van Galen. "Er is geen reet meer aan. Het draait alleen nog om geld", vat hij de huidige voetbalwereld samen in gesprek met ELF Voetbal.

Toen hij nog actief was als speler, was de voetballerij 'tien keer leuker', aldus de oud-middenvelder van onder meer NAC Breda, Roda JC en AZ. Teams anno 2020 zijn veel internationaler. "Met allerlei verschillende culturen is het moeilijker om een hecht team te vormen", stelt hij vast. "In mijn tijd was het zo dat we na de wedstrijd gingen zuipen met elkaar en doorgingen tot de lampen eraf gingen. Of we nu gewonnen of verloren hadden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws