Chelsea geeft voorsprong twee keer weg tegen tien man Arsenal in heerlijke derby

21-01-2020 23:09 Laatste update: 23:29
15

Chelsea en Arsenal hebben dinsdagavond op spectaculaire wijze gelijkgespeeld. Op Stamford Bridge werd het na een sensationale slotfase 2-2. Arsenal speelde lang met tien man nadat David Luiz rood kreeg.

De Braziliaanse verdediger trok in de 26ste minuut aan de noodrem in het strafschopgebied en bezorgde Chelsea daarmee een uitgelezen kans om de score te openen. Jorginho benutte het buitenkansje en zette de thuisploeg op voorsprong.

Ondanks de vroege rode kaart wist Arsenal zich met een man minder terug te knokken in de wedstrijd. Na een uur spelen maakte Gabriel Martinelle op prachtige wijze gelijk. De pas achttienjarige Braziliaan kreeg de bal rond z'n eigen strafschopgebied, rende voorbij een aantal Chelsea-verdedigers en schoof de 1-1 binnen.

Lang leek het bij 1-1 te blijven, maar in de slotfase kwam Chelsea opnieuw op voorsprong. César Azpilicueta leek de wedstrijd in het slot te gooien, echter maakte Hector Bellerin nog geen twee minuten later weer gelijk.

Chelsea blijft de nummer vier van de Premier League, terwijl Arsenal op de tiende plaats staat.