Update: 'Ziyech 'komende weken' buitenspel, geen FC Groningen, PSV en FC Utrecht'

Update: 'Ziyech 'komende weken' buitenspel, geen FC Groningen, PSV en FC Utrecht'

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 06:53wo 22-01-2020 om 06:53

Laatste update: woensdag 22 januari 2020 om 08:45wo 22-01-2020 om 08:45

Hakim Ziyech zal woensdagavond sowieso ontbreken, wanneer Ajax het in de KNVB Beker opneemt tegen Tweede Divisie-club Spakenburg. De spelmaker viel zondagmiddag geblesseerd uit tegen Sparta.

De linkspoot liep een kuitblessure op en Ajax wil geen enkel risico met hem nemen. Hoelang Ziyech precies uit de roulatie zal zijn, is nog altijd niet duidelijk. De Telegraaf laat doorschemeren dat Ajax over hem hoopt te beschikken tijdens de competitiewedstrijden tegen FC Groningen (zondag 26 januari) en PSV (zondag 2 februari).

Fansite All About Ajax meent echter – op basis van 'sources' – dat Ziyech in ieder geval twee à vier weken buitenspel zal staan en de wedstrijden tegen FC Groningen en PSV zal missen. Met een beetje pech zou de spelverdeler ook ontbreken tijdens de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht op zondag 9 februari en het Europa League-duel met Getafe op donderdag 20 februari. Volgens het medium zal Ajax later op de woensdag met officieel nieuws naar buiten treden.

De Amsterdammers trappen woensdag om 20.45 uur af tegen Spakenburg. De uitwedstrijd in Groningen staat zondagmiddag om 14.30 uur op de rol.

Update: Ook het Algemeen Dagblad heeft zich uitgelaten over de fysieke toestand van Ziyech. De ochtendkrant spreekt van een absentie van meerdere weken. De wedstrijden tegen FC Groningen, PSV en FC utrecht zullen sowieso te vroeg komen. Of het uitduel met Getafe haalbaar is, zal nog moeten blijken.

Poll

Moet Ajax tegen PSV risico nemen en een half fitte Ziyech opstellen?

(3348 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws