Ten Hag fel na Ziyech-blessure: 'Hoe kun je dat als ervaren analist zeggen?'

Ten Hag fel na Ziyech-blessure: 'Hoe kun je dat als ervaren analist zeggen?'

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 16:58zo 19-01-2020 om 16:58

Erik ten Hag heeft nog geen idee hoe ernstig de blessure van Hakim Ziyech is. De spelmaker van Ajax viel zondag in de tweede helft van de thuiswedstrijd tegen Sparta (2-1) uit.

Ziyech leek last te hebben van zijn kuit. Bij het begin van het interview bij FOX Sports reageerde Ten Hag geïrriteerd op Kees Kwakman, die zei dat 'we het wel gingen horen van de trainer'. "Hoe kun je dat nou als ervaren analist zeggen?", bitst de Ajax-trainer. "Dat kan ik jou niet vertellen, jongen. We moeten gewoon afwachten hoe het zich ontwikkelt. Maandag of dinsdag weten we meer.

"Bij zijn wissel vroeg ik wat er aan de hand was, wat hij voelde", vervolgt Ten Hag over Ziyech. "Maar nogmaals: we kunnen er nog wel tien minuten over praten, maar we moeten gewoon even wachten. Ik moet geduld hebben en jullie ook."

Ajax kan de blessure van Ziyech niet gebruiken. Volgende week spelen de Amsterdammers de traditioneel lastige uitwedstrijd bij FC Groningen. Een week later staat de topper tegen PSV op het programma en weer een week later moet de ploeg naar FC Utrecht. De eerste ontmoeting met Getafe in de Europa League staat gepland voor 20 februari. Ajax begint de reeks woensdag met een bekerwedstrijd tegen Spakenburg.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws