Mogelijk nieuwe hoop voor Feyenoord: Kokorin belandt in bizarre transfersoap

Mogelijk nieuwe hoop voor Feyenoord: Kokorin belandt in bizarre transfersoap

22-01-2020 20:04 Laatste update: 20:12
14

Aleksandr Kokorin is de hoofdrolspeler in een bizarre transferklucht. PFC Sochi bevestigde dinsdag dat de Russische spits, die ook naar Feyenoord kon, tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Zenit Sint-Petersburg, maar trainer Sergei Semak is het daar niet mee eens en weigert hem af te staan.

Semak stelde zijn spits dinsdagavond doodleuk op in de vriendschappelijke wedstrijd van Zenit tegen het Qatarese Al-Uvaynakh (10-0). En dat was nog niet alles: Kokorin maakte een hattrick én droeg de aanvoerdersband. "Ik heb met hem gesproken", verklaart Semak tegenover het Russische Sport-Express.

"Dat Kokorin heeft gespeeld, laat zien dat ik vertrouwen in hem heb. Hij maakt ons team beter en is een speler die we nodig hebben. Hij bewijst het elke training en elke wedstrijd. Iedereen binnen het team vertrouwt hem. We doen het samen."

Kokorin wil naar verluidt níet naar PFC Sochi, de hekkensluiter van de Premjer Liga. "Natuurlijk was hij van streek om de berichten over zijn vertrek naar Sochi te lezen, maar ik vind dat zijn toekomst bij Zenit ligt", aldus Semak. "Ik heb helaas niet het laatste woord, maar ik denk dat mijn signaal duidelijk is."

Reactie Advocaat
Feyenoord-trainer Dick Advocaat nam zijn verlies al deze week. "Het is jammer dat Kokorin voor Sochi heeft gekozen en niet voor ons", aldus Advocaat. "Ik had graag met hem samengewerkt, maar ik begrijp hem ook wel. Sochi is een mooie stad, er is minder druk bij de club en die jongen blijft in een bekende omgeving. Ik kan hem alleen maar succes wensen, we hebben het wel over een van de beste spelers van Rusland."