Ten Hag deelt Ajax-debuut uit: Hij kent de druk van een vol stadion

Ten Hag deelt Ajax-debuut uit: "Hij kent de druk van een vol stadion"

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 20:50wo 22-01-2020 om 20:50

Erik ten Hag is niet uit het veld geslagen door de blessure van Hakim Ziyech. Dat laat de Ajax-trainer, die wekenlang niet over zijn spelmaker kan beschikken, voor de bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg weten aan FOX Sports.

"Ik wist het eigenlijk zondag al", zegt Ten Hag. Ziyech liep in de tweede helft van de competitiewedstrijd tegen Sparta (2-1) een gescheurde kuitspier op. "We moesten alleen nog even wachten op de bevestiging en de exacte diagnose. Nu moeten we afwachten. Het kan snel herstellen, maar ook wat langzamer. We kijken hoe het zich de komende dagen en weken ontwikkelt."

Ajax begint woensdagavond met Bruno Varela aan de bekerwedstrijd tegen Spakenburg. De Portugese doelman maakt zijn debuut in een officiële wedstrijd. "We hebben hem al heel vaak gezien op de training en hij is er natuurlijk elke wedstrijd bij. Inmiddels heeft hij een aantal wedstrijden gekeept, zoals in Qatar tegen Eupen. Toen deed hij het uitstekend. Bij Benfica was Bruno een jaar lang eerste keeper, dus hij kent de druk van een vol stadion."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws