Transferslag voor PSV: 'Hij kon tekenen bij Tottenham en Manchester United'

Transferslag voor PSV: 'Hij kon tekenen bij Tottenham en Manchester United'

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 21:44wo 22-01-2020 om 21:44

Het debuut van Noni Madueke in de hoofdmacht van PSV, afgelopen weekend tegen VVV-Venlo, heeft een bijzonder tintje, weet Johan Hansma. De zaakwaarnemer was nauw betrokken bij de verhuizing van het Engelse toptalent (17) naar Eindhoven.

Madueke was jeugdinternational van Engeland toen hij in de zomer van 2018 voor PSV koos. "Hij kon tekenen bij Tottenham Hotspur, waar hij is opgeleid, en Manchester United", vertelt Hansma aan De Telegraaf. Dat hij tóch voor PSV koos, is geen toeval. "Hij had al heel snel en goed voor zichzelf geanalyseerd dat het verdomd moeilijk is om als jeugdspeler het eerste elftal te halen bij een absolute topclub in Engeland."

"Chelsea onder 19 won de Youth League met ontzettend grote talenten. De situatie is daar mede door een transferban tot aan deze window iets veranderd, maar om vanuit zo'n elftal in Chelsea 1 te komen, is normaal gesproken bijna niet te doen. Noni had er weinig behoefte aan om via Tottenham te worden uitgeleend aan bijvoorbeeld een club in de League One en verder. Of in een 'verplicht' League Cup-duel mee te doen."

"Hij en zijn familie hebben heel bewust voor Nederland gekozen", aldus Hansma. "PSV is daar heel zorgvuldig mee omgegaan en heeft er veel energie in gestopt om hem het goede gevoel te geven. (...) De kracht van deze beslissing door de speler en zijn familie is de keuze voor het sportieve plan boven het financiële plaatje."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws