Real Madrid wordt eventjes verrast, maar recht de rug in Salamanca

Real Madrid wordt eventjes verrast, maar recht de rug in Salamanca

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 22:58wo 22-01-2020 om 22:58

Real Madrid heeft zich verzekerd van een plekje bij de laatste zestien van de Copa del Rey. De Koninklijke leek even verrast te worden door Segunda División B-club Unionistas de Salamanaca, maar rechtte de rug ruim op tijd.

In tegenstelling tot rivaal FC Barcelona, dat de grootste moeite had met UD Ibiza, stond Real Mdrid met bijna alle grote namen aan de aftrap: doelman Thibaut Courtois moest zijn plekje echter afstaan aan Alphonse Aréola. Die hoefde lange tijd niet in actie te komen: Gareth Bale frommelde zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong en Real Madrid consolideerde de 0-1 in het vervolg van de eerste helft. James Rodriguez had zelfs voor 0-2 kunnen zorgen, maar trof de lat.

Na een klein uur stond Pistas del Helmántico echter in vuur en vlam. De pas net ingevallen Álvaro Romero Morillo stoomde op en knalde de bal voorbij Aréola: 1-1. Niet lang daarna landde de thuisploeg echter weer op aarde: Brahim Diáz gleed al struikelend een voorzet van Marcelo binnen bij de tweede paal en Juan Francisco Góngora Mateo gaf uiteindelijk het laatste zetje. Vlak voor tijd scoorde Diáz nog eens en deze treffer was een stuk mooier. De aanvallende middenvelder dribbelde vanaf rechts naar binnen en vond de verre hoek.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws