Ferdinand kraakt United-beleid: 'Was Memphis ooit een speler voor United?'

Ferdinand kraakt United-beleid: 'Was Memphis ooit een speler voor United?'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 08:45do 23-01-2020 om 08:45

Laatste update: donderdag 23 januari 2020 om 10:10do 23-01-2020 om 10:10

Rio Ferdinand kraakt het beleid van Manchester United. De Premier League-grootmacht beleefde woensdagavond een nieuw dieptepunt, door op Old Trafford met 2-0 te verliezen van Burnley.

"Ik kan dit niet verdedigen. Wat is er geïnvesteerd? Ik zie het geld gewoon niet terug", zegt het clubicoon tegen BT Sport. "Kinderen in school gaan het shirt van United niet meer dragen. Ze zullen niet naar United willen op basis van wat je te zien krijgt. Fans lopen weg na 84 minuten! Het is beschamend. De top van de club moet dit zien en veranderingen doorvoeren."

Ferdinand richt de pijlen onder meer op het transferbeleid. "Kijk eens naar de spelers die de laatste jaren gehaald zijn... Marcos Rojo, Radamel Falcao, Marouane Fellaini, Morgan Schneiderlin, Memphis Depay. Waren dat ooit spelers voor Manchester United? Wie koopt deze spelers? Er zijn honderden miljoenen uitgegeven, maar de jongelingen zijn degenen die de meeste indruk maken."

Ferdinand ziet een schrijnend verschil met aartsrivaal Liverpool. "Zij kopen spelers die het best in hun systeem passen. Dat is het compleet tegenovergestelde van wat hier gebeurt. Ik schaam me rot. Het is oprecht beschamend om hier te zitten en dit vast te moeten stellen. Dan heb ik het niet puur over het team, maar ik zie gewoon niet hoe dit verder moet. Er is geen plan, geen doel."

Ook Darren Fletcher haalt uit naar zijn oude club. Hij spreekt bij de BBC van een 'giftige omgeving'. "De sfeer in het stadion sprak boekdelen. Het was voor het eerst echt vijandig. De druk die deze kinderen ervaren... Ik had het al lastig toen ik mijn intrede deed en ik had wereldspelers om me heen. Deze jonge gasten hebben niets om op te bouwen. Sommige spelers kunnen hier aan onderdoor gaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws