De Jong: Inmiddels kost een 17-jarig talent daar minimaal 30 miljoen euro

De Jong: "Inmiddels kost een 17-jarig talent daar minimaal 30 miljoen euro"

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 12:22do 23-01-2020 om 12:22

John de Jong, technisch manager van PSV, is verguld door het feit dat Noni Madueke (17) afgelopen weekend zijn debuut maakte in de hoofdmacht van de Eindhovense club. Het Engelse toptalent legde een ongewone weg af.

Madueke maakte in 2018 de overstap naar PSV, terwijl hij ook bij Tottenham Hotspur en Manchester United had kunnen tekenen. De vraag van De Telegraaf aan De Jong is of PSV zich na het succes nadrukkelijker gaat oriënteren op 'Madueke-dossiers'. "De markt verandert heel snel", reageert De Jong tegenover de ochtendkrant.

"Begin deze eeuw kon je Braziliaanse talenten nog relatief makkelijk binnenhalen, inmiddels kost een 17-jarig talent daar minimaal 30 miljoen euro. Daar moeten wij op inspringen, zoals we dat met Noni hebben proberen te doen. Hij zag PSV als een goede opleidingsclub, waar hij de kans kon krijgen. In dat traject zitten we. Wij zien toekomst in hem."

De Jong is trots dat veel talenten de kans krijgen bij PSV. "Noni krijgt de kans, zoals recent Ihattaren, Cody Gakpo en Michal Sadilek die ook kregen. Wat mij betreft is persoonlijke ontwikkeling als groot talent op deze leeftijd altijd meer waard, dan wat je op korte termijn kunt verdienen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws