Koopmans vergeleken met voormalig Oranje-international: 'Doet me aan hem denken'

Koopmans vergeleken met voormalig Oranje-international: 'Doet me aan hem denken'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 18:35do 23-01-2020 om 18:35

Laatste update: donderdag 23 januari 2020 om 21:47do 23-01-2020 om 21:47

ADO Den Haag-coach Alan Pardew is zeer gecharmeerd van doelman Luuk Koopmans. De PSV-huurling komt aan het einde van het seizoen transfervrij over naar ADO en wordt door de coach vergeleken met Tim Krul.

Ik heb eerder bij Newcastle United gewerkt met Tim Krul, ook afkomstig van ADO Den Haag, en Luuk doet me qua kwaliteiten ook aan hem denken. Ze zijn te vergelijken", vertelt Pardew in gesprek met De Telegraaf. De complimenten van zijn coach doen Koopmans goed, maar hij blijft met beide benen op de grond staan. "Ik ben nog geen Tim Krul, maar het is mooi om met hem vergeleken te worden hoewel we wel andersoortige keepers zijn," aldus de doelman.

Pardew heeft zes winteraanwinsten mogen verwelkomen in Den Haag, maar is er nog niet zeker van of het bij zes nieuwe spelers blijft. "Ik kan er nu niets over zeggen", vervolgt de coach. "Na de wedstrijd tegen FC Utrecht maak ik definitief de balans op of we ons met deze selectie kunnen handhaven. Tot dusver is de reactie van de spelers goed, ook als ze zijn gepasseerd geven ze niet op, maar gaan de competitie aan met medespelers. Van die concurrentie wordt iedereen beter en dat signaal wilden we ook geven met het halen van nieuwe spelers."

De start van de tweede seizoenshelft was in ieder geval goed voor ADO. Pardew en zijn mannen wonnen in eigen huis met 2-0 van RKC Waalwijk.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat ADO zich handhaven in de Eredivisie dit seizoen?

(5442 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws