'Ik ben een keer geclasht met Ten Hag, toen we dat uitspraken ontstond een band'

'Ik ben een keer geclasht met Ten Hag, toen we dat uitspraken ontstond een band'

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 07:44za 25-01-2020 om 07:44

Rico Strieder kan zondag in het uitduel van PEC Zwolle bij Eredivisie-revelatie Willem II meteen op een basisplaats rekenen. Trainer John Stegeman van de Blauwvingers heeft hoge verwachtingen van de 27-jarige Duitser, die wordt gehuurd van FC Utrecht.

"Ik heb een vijftal mensen gesproken over Rico. De bevestiging dat hij wedstrijdfit is, heb ik de afgelopen week op het veld gekregen. Daarom speelt hij ook", laat Stegeman weten aan De Stentor. Hij won onder meer advies in bij Ajax-coach Erik ten Hag. "Ik heb er een goede referentie aan gehad aangezien hij hem meenam van Bayern naar Utrecht en een eerlijk beeld schetst. Dat was niet alleen een lofzang. Hij voorziet wel een match. Anders had hij hem ons denk ik niet aangeraden."

De oefenmeester van PEC heeft sowieso een goede band met Ten Hag. "We hebben veel contact over voetbal." Dat contact is op een 'bijzondere manier' ontstaan, verklapt hij. "We zijn een keer geclasht. Stonden we als trainers van Heracles en FC Utrecht met de hoofden tegen elkaar. Toen we dat uitspraken, ontstond er een vriendschappelijke band. Dan concludeer je dat je best veel gemeen hebt."

"Hij stuurde een hele mooie app na mijn incident", doelt Stegeman op zijn 'dronkemansrit'. "Dat doet niet iedereen. Wat hij stuurde? Dat blijft tussen ons, net als de gesprekken over Strieder."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws