Update: verrassende Arsenal-transfer krijgt vorm, Marí gearriveerd in Londen

Update: verrassende Arsenal-transfer krijgt vorm, Marí gearriveerd in Londen

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 09:55za 25-01-2020 om 09:55

Laatste update: zaterdag 25 januari 2020 om 13:41za 25-01-2020 om 13:41

Voormalig NAC Breda-verdediger Pablo Marí maakt de overstap naar Arsenal, zo verzekeren diverse Braziliaanse en Engelse media. De 26-jarige Spanjaard komt over van Flamengo en is al onderweg naar Londen voor de medische keuring.

Onder meer ESPN meldt dat Marí reeds afscheid nam van zijn ploeggenoten in het Maracanã en op het vliegtuig is gestapt. The Gunners betalen naar verluidt negen miljoen euro om zijn tot medio 2022 lopende contract bij Flamengo af te kopen. Hij moet manager Mikel Arteta meer defensieve opties geven nu Calum Chambers de rest van het seizoen is uitgeschakeld.

Marí moet de concurrentie aangaan met Shkodran Mustafi, David Luiz en Sokratis Papastathopoulos. De Spaanse mandekker speelt sinds afgelopen zomer voor de Braziliaanse topclub en had een belangrijk aandeel in de landstitel en de winst van de Copa Libertadores. Ook stond hij met Flamengo in de finale van het WK voor clubs, die werd verloren van Liverpool.

Marí is geen onbekende in Engeland. Hij was tussen 2016 en 2019 actief voor Manchester City. De Premier League-grootmacht verhuurde hem onder meer aan Girona, Deportivo La Coruña en NAC Breda. Marí was in het seizoen 2017/2018 een vaste waarde bij de Brabanders en droeg zelfs de aanvoerdersband. Hij kwam tot 31 duels in de Eredivisie.

Update: De transfer van Marí naar Arsenal nadert zijn voltooiing. De Spanjaard is geland in Londen, waar hij medisch gekeurd zal worden. Op de vraag van een omstander of hij 'excited' is om naar Arsenal te gaan, reageert hij bevestigend.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws