Wolves strikt jonge verdediger van PSV: 'Heel bevredigend dat we hem kunnen halen'

Wolves strikt jonge verdediger van PSV: 'Heel bevredigend dat we hem kunnen halen'

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 15:09za 25-01-2020 om 15:09

PSV is talent Nigel Lonwijk definitief kwijtgeraakt aan Wolverhampton Wanderers. De Premier League-club kondigt de komst van de zeventienjarige verdediger via de officiële website aan.

De transfer van Lonwijk hing al enkele weken in de lucht. De jeugdinternational maakte dit seizoen deel uit van PSV O19, maar had daar geen vaste basisplaats. Hoofd jeugdopleiding Scott Sellars wrijft zich in de handen met de komst van het Nederlandse talent. "Om iemand met Nigels kwaliteiten te kunnen halen, is heel bevredigend. We zijn heel blij met deze aanwinst."

"Hij is fysiek heel goed, defensief sterk in de één-tegen-één en hij heeft goede technische vaardigheden", somt Sellars op. "Hij vinkt al met al veel vakjes aan waar we naar opzoek zijn in onze centrale verdedigers." Lonwijk sluit op Molineaux in eerste instantie aan bij het O18-elftal, maar de hoofd jeugdopleiding sluit niet uit dat hij snel doorschuift.

PSV zag aan het begin van het seizoen ook Justin Lonwijk, de oudere broer van Nigel, vertrekken. Hij tekende een contract bij FC Utrecht. De Eindhovenaren ontvangen een vastgesteld bedrag van naar verluidt 200.000 euro voor Nigel.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Proud to sign for this amazing club. Let's make it happen!#wolves 🐺

Een bericht gedeeld door Nigel Cello Lonwijk (@nigellonwijk) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws