'PSV staat in brand en je weet gewoon niet waar je moet beginnen met blussen'

'PSV staat in brand en je weet gewoon niet waar je moet beginnen met blussen'

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 15:55za 25-01-2020 om 15:55

Huub Stevens ziet dat de mentale weerbaarheid broos is bij PSV. De 66-jarige Limburger denkt dat de Eindhovense selectie vooral het vertrouwen moet krijgen om de crisis te bezweren.

"Als het even tegenzit, dan knakt er iets binnen het team", zegt Stevens, oud-trainer van onder meer PSV, tegen Omroep Brabant. Volgens hem zullen bepaalde spelers op moeten staan en de kar gaan trekken. "Maar ik zie eerlijk gezegd ook niet wie dat zouden moeten gaan doen. Maar het vertrouwen moet terugkeren."

Stevens, die vrijdag al hard uithaalde naar voormalig adviseur Bert van Marwijk, predikt vooral positivisme. "Je helpt ze niet door ze naar beneden te halen. Natuurlijk, je mag kritisch zijn. Maar probeer, hoe moeilijk het ook is, ook wat positief te belichten."

Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging, is een stuk pessimistischer. "De club staat in brand en het liefst wil je meteen helpen blussen, maar je weet gewoon niet waar je moet beginnen", zegt hij. "Misschien is de bodem van de put nog niet eens bereikt. Dit is een horrorseizoen en ook een verloren seizoen. Maar er moet iets fundamenteels gaan veranderen."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Komt PSV de crisis dit seizoen nog te boven?

(3196 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws