LIVE-discussie: pikante confrontatie op Het Kasteel voor Mica Pinto

LIVE-discussie: pikante confrontatie op Het Kasteel voor Mica Pinto

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 20:05za 25-01-2020 om 20:05

De vierde en laatste Eredivisie-wedstrijd van deze zaterdagavond staat gepland voor 20.45 en wordt gespeeld op Het Kasteel. Sparta mag proberen om de aansluiting met de subtop te vinden, terwijl Fortuna Sittard ongetwijfeld zal proberen om zijn voorsprong van drie punten op de degradatiezone uit te breiden.

Beide clubs staan voor het eerst sinds 3 maart 2002 tegenover elkaar op Eredivisie-niveau en de meeste ogen zullen gericht zijn op Mica Pinto. De linksback verruilde Fortuna Sittard tijdens de winterstop voor Sparta en maakt uitgerekend tegen zijn oude club zijn basisdebuut in het rood-wit. Lassana Faye moet plaatsmaken. Joël Piroe bekroont zijn sterke invalbeurt tegen Ajax met een basisplek, doordat Ragnar Ache absent is vanwege een blessure. Trainer Henk Fraser kan mede door blessures slechts zes spelers op de bank zetten.

De technische staf van Fortuna heeft alleen in de verdediging ingegrepen, na de gestaakte bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Clint Essers en Grégoire Amiot stonden toen aan de aftrap, maar moeten het nu doen met een plek op de bank. Martin Angha en Wessel Dammers zijn nieuw in de basis.

De opstellingen:
Sparta: Harush; Abels, Mattheij, Vriends, Pinto; Harroui, Rigo, Auassar, Rayhi; Joosten, Piroe.

Fortuna Sittard: Koselev; Angha, Dammers, Ninaj, Cox; Passlack, Smeets, Tekie, Diemers; Ciss, Damascan.

Poll

Wie gaat er winnen op Spangen?

(162 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws