10 furieuze minuten in Almelo doorslaggevend: Feyenoord en Advocaat denderen door

25-01-2020 21:40 Laatste update: 21:44
69

Feyenoord heeft verder gebouwd aan zijn indrukwekkende Eredivsie-reeks en is nog steeds ongeslagen in Eredivisie-verband onder Dick Advocaat. Tien furieuze minuten na de rust bleken doorslaggevend tijdens het uitduel met Heracles Almelo.

Bij rust zag het er daar allerminst naar uit. Heracles kwam beter uit de startblokken en kwam na twintig minuten op voorsprong. Maximilian Rossmann, voor het eerst in actie tijdens een Eredivisie-wedstrijd sinds 31 augustus, werd over het hoofd gezien bij een corner vanaf links en kopte fraai tegendraads raak. Pas nadat Jeremy Cijntje een kans op 2-0 miste, werd Feyenoord wakker: Steven Berghuis miste echter en Alexander Merkel redde op de lijn bij een kopbal van Eric Botteghin.

In de tweede helft maakte Feyenoord er meer werk van: tussen minuut 47 en 57 liep het uit naar een 1-3 voorsprong. Jens Toornstra schoot raak op aangeven van Berghuis en bereidde de 1-2 van Luis Sinisterra voor. Botteghin won bovendien in de lucht van Rossmann en tekende de 1-3 aan. Net toen de wedstrijd dood leek te bloeden in de slotfase, werd het plotseling 2-3. Rossmann liet zich weer in positieve zin gelden en zorgde voor de aansluitingstreffer: de Duitser kwam mee naar voren bij een corner en pegelde de voorzet van Mo Osman ineens uit de lucht binnen.

Berghuis leek kort daarna een nóg mooiere goal te maken: zijn inzet van grote afstand werd echter ternauwernood gekeerd door Janis Blaswich. In de slotfase kon het alle kanten op: Justin Bijlow redde op een inzet van Mauro Júnior en Luciano Narsingh raakte de lat. De razend spannende, zes minuten durende blessuretijd leverde echter geen doelpunten meer op.

Feyenoord blijft gouden tijden beleven onder Dick Advocaat en klimt voorlopig naar plek drie: concurrenten Willem II en PSV komen zondag echter nog in actie, tegen respectievelijk PEC Zwolle en FC Twente. De stadionclub komt dinsdag weer in actie: het restant van de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard wordt dan uitgespeeld.