'Als de resultaten goed zijn en hij ziet het zitten, dan is Sturing een optie'

'Als de resultaten goed zijn en hij ziet het zitten, dan is Sturing een optie'

26-01-2020 15:06
8

Edward Sturing kan ook na dit seizoen nog trainer blijven van Vitesse. De oefenmeester, die het stokje voor de rest van de huidige voetbaljaargang overnam van interim-trainer Joseph Oosting, kan volgens technisch directeur Marc van Hintum zijn plekje verzekeren met goede resultaten.

De Arnhemmers ontsloegen Leonid Slutsky eerder dit seizoen en kwamen, na een kort dienstverband voor tussenpaus Joseph Oosting, toch weer uit bij Sturing. De ras-Vitessenaar maakt het seizoen af, maar zou ook daarna hoofdtrainer kunnen blijven. "Dat is zeker denkbaar", geeft Van Hintum aan bij FOX Sports. "We hebben met hem afgesproken dat als de resultaten goed zijn en hij het ziet zitten om door te gaan, dat het dan absoluut een optie is. Ik hoop dat hij blijft, dat meen ik oprecht."

Ondertussen is Van Hintum ook druk bezig om zijn opvolger (na dit seizoen geeft hij het stokje over aan een nieuwe technisch directeur) van een complete selectie te voorzien. "We zijn nog met Bryan Linssen in gesprek over een nieuw contract, bijvoorbeeld. Met Matavz wordt dat een moeilijk verhaal. Die wil op zijn leeftijd nog een mooi avontuur aangaan en geld verdienen. In de winterstop vertrekt hij in ieder geval niet, of er moet al een bod komen dat we niet kunnen afwijzen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s