Woedende Lukkien uit zijn dak in de kleedkamer: Nou, dat is goed om te horen

Woedende Lukkien uit zijn dak in de kleedkamer: "Nou, dat is goed om te horen"

26-01-2020 15:34
10

FC Emmen-trainer Dick Lukkien heeft zich laten gaan tijdens de rust van het uitduel met Vitesse. De gasten uit Drenthe gingen met een 1-0 achterstand de rust in, maar herpakten zich in de tweede helft en namen alsnog een punt mee uit Arnhem.

Daar was dus wel een donderspeech in de kleedkamer voor nodig: spits Jafar Arias verklaarde na afloop tegenover FOX Sports dat de spelers van FC Emmen 'aardig op hun kop hadden gekregen'. Lukkien bevestigde dat er harde woorden waren gevallen tijdens de rust. "Zei Michael de Leeuw dat het wel indruk had gemaakt? Nou, dat is goed om te horen, want dat was precies de bedoeling. Want ik vind dat we als een stelletje lapzwanzen die eerste helft hebben gespeeld", aldus de trainer.

Lukkien besloot ook om in te grijpen: Hilal Ben Moussa loste Tom Hiariej af. Vóór de rust moest Nikolaj Laursen al plaatsmaken: de Deen werd vervangen door Arias en zocht direct de catacomben op. "Laat duidelijk zijn dat er meer voor een wissel in aanmerking kwamen. Dat je niet goed in de wedstrijd zit, dat kan altijd wel. Maar dan wil ik wel betrouwbaarheid." Daar kon Laursen niet genoeg voor zorgen, in de ogen van Lukkien. "Max Clark had vrij spel op hun linkerkant, dat kan niet. Je kunt slecht spelen, maar dan kun je nog steeds de defensieve arbeid doen die je moet doen. En dat deed hij niet."

No Poll