Sierhuis, Zeefuik én Buijs horen gefluit en berispen fans: 'Pikken we niet'

Sierhuis, Zeefuik én Buijs horen gefluit en berispen fans: 'Pikken we niet'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 17:18zo 26-01-2020 om 17:18

Laatste update: zondag 26 januari 2020 om 18:52zo 26-01-2020 om 18:52

FC Groningen-spelers Kaj Sierhuis (foto) en Deyovaisio Zeefuik en trainer Danny Buijs hebben een groep supporters van hun club berispt na de stunt tegen Ajax van zondagmiddag. De doelpuntenmaker, de rechtsback én de eindverantwoordelijke namen het publiekelijk op voor ploeggenoot Ajdin Hrustic, wiens invalbeurt in minuut 86 werd begeleid door enkele fluitconcerten.

Die reactie van sommige fans liet Hrustic niet onberoerd, verzekerde Sierhuis na afloop. De spits verscheen voor de camera's van FOX Sports en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn Australische ploeggenoot te steunen. "Voordat ik over de euforie begin, het doet me een beetje pijn om te zien dat Hrustic invalt en door een deel van het publiek wordt uitgefloten", richt hij zich direct tot de betrokken fans. "Hrustic is een jongen die elke dag keihard werkt. Die zit naast me in de kleedkamer, heel hoog in zijn emoties. Hij doet zijn stinkende best en het lukt niet altijd even goed. Maar je moet nooit als thuispubliek spelers uitfluiten."

Na het interview met Sierhuis was het tijd voor Zeefuik om zijn verhaal te doen. De verdediger liet zich ook in felle bewoordingen uit over de fluitconcerten. "Dat wil ik nooit meer meemaken, want we zijn één team en hij heeft gewoon zijn best gedaan", aldus Zeefuik. "Misschien heeft hij wel een penalty gemist tegen FC Twente, maar ik vind dit niet kunnen. Als je hem niet support, moet je mij ook niet supporten. Dit kunnen wij niet pikken als club." Ook de rechtsback heeft Hrustic hoog zitten. "Hij is een maatje van me, hij geeft altijd alles en hij heeft ook wedstrijden voor ons gewonnen."

Trainer Danny Buijs kwam tijdens de persconferentie na afloop ook nog terug op het incident. "Toch nog één smetje op deze dag. Ik heb zelf altijd veel steun gehad hier, toen ik speler was en nu ik trainer ben. On des-FC Groningen dat een eigen speler wordt uitgefloten. Daar kan ik met mijn pet niet bij. Ik moet echt zeggen dat dit mij pijn deed. Eigen spelers uitfluiten, dat vind ik echt niet bij FC Groningen passen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws