Faber: 'Ik zei: Stevie, heel simpel. Als je liever daarheen wil, schakel ik door'

Faber: 'Ik zei: Stevie, heel simpel. Als je liever daarheen wil, schakel ik door'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 23:23zo 26-01-2020 om 23:23

Laatste update: zondag 26 januari 2020 om 23:27zo 26-01-2020 om 23:27

Ernest Faber heeft zondagavond in Studio Voetbal nogmaals gereageerd op de soap rondom Steven Bergwijn. De PSV-trainer bevestigt dat hij met Bergwijn heeft gesproken en groen licht heeft gegeven voor diens absentie tegen FC Twente.

Zondag is er contact geweest tussen de twee. "Ik sprak met Stevie. Hij was bezig met een transfer naar Tottenham Hotspur en wilde toestemming om daar heen te gaan. Van mij mocht hij daarheen gaan om daar een nieuwe toekomst op te bouwen", aldus Faber in de studio van de NOS. "Logischerwijs schakel je dan door. Dan zit hij niet bij de selectie. Wat mijn reactie was? Ik sprak met hem en dat was allemaal prima. Hij vroeg toestemming om daarheen te gaan. Ik zei: Stevie, heel simpel. Als jij liever daarheen wil dan bij ons bij de wedstrijd zijn om een toekomst op te bouwen bij een andere club, dan schakel ik heel snel door."

Faber vroeg Bergwijn – naar eigen zeggen – of hij liever naar Londen wilde of mee wilde doen tegen FC Twente. "Hij wilde daarheen, dan is de keuze heel snel gemaakt voor mij om door te schakelen. Zij (het kamp-Bergwijn, red.) waren nog in overleg met de PSV-directie en de nieuwe club. Wat daarna besproken is, weet ik niet." Volgens de trainer was de keuze niet moeilijk. "Is de speler er wel of niet bij met zijn gedachten? Nou, als dat niet zo is, verleg je je aandacht naar de spelers die er wél volop bij zijn met hun aandacht. En dan gaat het Bergwijn-verhaal verder naar de directie toe."

'Twee zaken die door elkaar lopen'
Voetbal International heeft op deze teksten ingehaakt en stelt dat de PSV-directie géén toestemming heeft gegeven voor een reisje naar Londen, in tegenstelling tot Faber. 'De enigen die daar uiteindelijk een beslissing over mogen nemen zitten in de directie. Faber kan slechts op selectie-niveau beslissen', aldus het medium, bij monde van clubwatcher Reon Boeringa. Waar Faber op doelde, was het feit dat Bergwijn één duel zou missen. 'De directie en het kamp-Bergwijn zijn er echter niet uitgekomen als het om een vlucht en keuring in Londen gaat. Twee verschillende zaken die nu door elkaar lopen.'

Ook het Eindhovens Dagblad is met een Bergwijn-update gekomen. Volgens het medium kan er wel een akkoord tussen PSV en Tottenham worden verwacht na het weekend, zodra 'de formaliteiten in orde zijn'. PSV zal naar verwachting minstens dertig miljoen euro willen ontvangen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Stelling: De handelswijze van Bergwijn is te schandalig voor woorden

(2052 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws