Gakpo wekt verbazing: 'Zou bijna zeggen leeftijd maakt niet uit, wisselen'

Gakpo wekt verbazing: 'Zou bijna zeggen leeftijd maakt niet uit, wisselen'

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 06:29ma 27-01-2020 om 06:29

Laatste update: maandag 27 januari 2020 om 06:48ma 27-01-2020 om 06:48

Cody Gakpo eiste zondagmiddag een negatieve hoofdrol op bij PSV, dat in eigen huis niet verder kwam dan een gelijkspel (1-1) tegen FC Twente. De aanvaller ging voor eigen succes terwijl Lammers en Bruma volledig vrij voor het doel stond.

Aan tafel bij Studio Voetbal, waar ook PSV-trainer Ernest Faber aanschoof, krijgt Gakpo de nodige kritiek te verduren. "Hier kan ik echt zo ontzettend boos om worden", analyseert Pierre van Hooijdonk de beelden van een zelfzuchtige Gakpo. "Ik zou bijna zeggen leeftijd maakt niet uit, wisselen."

"Als je Lammers hier over durft te slaan, dat vind ik echt kwalijk", vervolgt de analist, die zichtbaar geïrriteerd raakt van de actie van Gakpo. "Gakpo is niet blind hè? Die kan echt wel voetballen." Rafael van der Vaart vult Van Hooijdonk aan en denkt dat Gakpo van tevoren maar één ding in zijn hoofd had. "Hij heeft hem wel gezien, maar er geen moment aan gedacht. Hij dacht: deze ga ik doen."

Ondanks de felle reacties van de analisten, reageert Faber vrij relaxed op het voorval. "Heren, dat weten jullie ook… In dit soort situaties staat er extra druk op, je hebt een ander overzicht, je denkt veel te veel na." De trainer ziet daarin een groot verschil met zijn ploeg op het trainingsveld en in wedstrijden. "Op de training laten ze iets anders zien. We zetten goed druk, twee tegen één wordt uitgespeeld, aanvalsvormen gaan goed. Maar je moet het nu onder druk doen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws