Boadu laat Koeman schrikken: Ik wist even niet waar ik het zoeken moest

Boadu laat Koeman schrikken: "Ik wist even niet waar ik het zoeken moest"

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 06:57ma 27-01-2020 om 06:57

Oranje-bondscoach Ronald Koeman moest in de openingsfase van sc Heerenveen - AZ even vrezen voor een blessure bij Myron Boadu. De negentienjarige spits van de Alkmaarse ploeg ging kermend van de pijn naar de grond na een duel met doelman Warner Hahn.

Niet veel later greep Boadu naar zijn linkerbeen. Even leek het erop dat Koeman na Memphis Depay en Donyell Malen óók zijn derde spits geblesseerd zag raken in de aanloop naar het EK. Een minuut of twee later bleek iedereen opgelucht adem te kunnen halen: Boadu krabbelde op en speelde de wedstrijd uit.

"Ik deed wat ik zo vaak doe als de keeper de bal lang aan zijn voeten heeft: proberen het schot te blokken", legt de matchwinner na de 1-2 zege van AZ in Heerenveen uit aan De Telegraaf. "Dat deed ik nu dus ook, met een sprong en uitgestrekt been."

Boadu was echter net te laat. "Waardoor Hahn vol tegen mijn schenen schopte. Dat deed heel erg pijn, ik wist even niet waar ik het zoeken moest. Maar met mijn knie had het niks te maken, zoals veel mensen bij AZ dachten. Gelukkig niet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws